ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ MEDIA

Το πινγκ πονγκ στον …Όλυμπο!

Το πινγκ πονγκ στον …Όλυμπο!

Στην πορεία των χρόνων η επιτραπέζια αντισφαίριση έκανε σημαντικές κατακτήσεις, μέσω των ανθρώπων της, για να πετύχει τη θεαματική εξέλιξή της. Πριν από λίγο καιρό το ολυμπιακό άθλημα …κατέκτησε και την κορυφή του Ολύμπου! Μεταφορικά βεβαίως, τα περί κατακτήσεων, αλλά το ότι παίχτηκαν μπαλιές πινγκ πονγκ στο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας ουδόλως σχετίζεται με τη γνωστή μυθολογική του διάσταση επειδή εμφανιζόταν σαν κατοικία των 12 θεών της αρχαιότητας. Είναι γεγονός και με ντοκουμέντα ότι στήθηκε τραπέζι και …έγινε παιχνίδι περίπου στα 3.000 μέτρα!

Δύο παλιοί πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο Γιάννης Κορδούτης και η Διάνα Ζέρδιλα, ανέβηκαν τον Αύγουστο στις εντυπωσιακές, τις γοητευτικές κορυφές του ξακουστού βουνού και κουβάλησαν κι ένα μίνι τραπέζι πινγκ πονγκ! Είχαν καιρό την πρωτότυπη ιδέα και την υλοποίησαν στην κορυφή Σκάλα όταν άνοιξαν το τραπεζάκι και αντάλλαξαν μπαλιές στα 2.882 μέτρα! Στη συνέχεια έφτασαν, χωρίς αυτό, μέχρι την υψηλότερη κορυφή, τον Μύτικα, στα 2.918 μέτρα.

Οι διοργανωτές δημοσίευσαν χτες σχετικό βιντεάκι, σχεδόν 4 λεπτών, με τον τίτλο «Επιτραπέζια Αντισφαίριση στον Όλυμπο» και οι ενδιαφερόμενοι το βρίσκουν στο λινκ Επιτραπέζια Αντισφαίριση στον Όλυμπο – Table Tennis in Olympus. Ο Κορδούτης και η Ζέρδιλα, που είναι ζευγάρι στη ζωή, ανέβηκαν στον Όλυμπο στις 2 Αυγούστου, ακριβώς 107 χρόνια μετά την πρώτη ανάβαση ορειβατών, στις 2 Αυγούστου 1913! Έφτιαξαν αυτοκόλλητο για τη συγκεκριμένη δράση και το έβαλαν στο τραπεζάκι, φορούσαν μπλουζάκια του πινγκ πονγκ και φυσικά είχαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς δεν πρόκειται για εύκολη διαδικασία. Το τραπέζι ήταν ειδική παραγγελία από ξύλο Ocume, ώστε να είναι ελαφρύ και είχε διαστάσεις 50 επί 90 εκατοστά. Το ανέβασε στην πλάτη της η Ζέρδιλα με εκκίνηση από καταφύγιο στα 1.100 μέτρα και ο Κορδούτης κρατούσε την σκηνή και άλλο εξοπλισμό. Στην κορυφή, όπου παίχτηκε λίγο πινγκ πονγκ, δεν είχε αέρα και το μπαλάκι έκανε σχεδόν φυσιολογική αναπήδηση.

Διαβάστε περισσότερα στο novasports.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα