ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική στιγμή: Η «χρυσή» Άννα Κορακάκη πρώτη λαμπαδηδρόμος

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μια γυναίκα θα πάρει τη φλόγα.

Η Άννα Κορακάκη γράφει ιστορία καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρώτη λαμπαδηδρόμος. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στην σκοποβολή θα παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου.

Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ανάφερε: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος.

Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.

Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».

Τι έγραψε η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας