ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης σαρώνει.. με 8 μετάλλια στην Αρχαία Μεσσήνη»

«Συμμετοχή στην 5η Διημερίδα ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης»


Στα πλαίσια της πανελλήνιας διοργάνωσης των «Εκπαιδευτηριών Μπουγά» Καλαμάτας πήρε μέρος το σχολείο μας με 30 μαθητές/τριες και διακρίθηκε στα αρχαία Ολυμπιακά αγωνίσματα (Δρομικά, Ριπτικά και Αλτικά). Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Αρχαίο Στάδιο στις Μεσσήνης στις 27 και 28 Απριλίου, ενώ συμμετείχαν συνολικά 49 σχολεία από Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η πρωτοβουλία των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής Γκουτζαμάνη Κωνσταντία και Σαρρή Δάφνη βρήκε άμεση απήχηση στους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου που έσπευσαν να γνωρίσουν βιωματικά τα αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα.

Διακρίσεις Μετάλλια
Κορίτσια
Πιπερίδου Μαρία 1η στο δρόμο 2 Σταδίων
Βασάδης Χριστίνα 2η στο δρόμο 2 Σταδίων
Σισμανίδου Κατερίνα 2η στο μήκος άνευ φόρας
Γελαστοπούλου Δήμητρα 3η στο μήκος άνευ φόρας
Μαυρίδου Μελίνα 3η στη ρίψη λίθου
Μπουρονίκου Θάλεια 3η στο ακόντιο

Αγόρια
Γεωργιάδης Αθανάσιος 1ος στο μήκος άνευ φόρας
Σκούρας Δημήτριος 2ος στο δρόμο 1 Σταδίου
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές επισκέφτηκαν παράλληλα τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών, της Αρχαίας Ολυμπίας, το Θέατρο της Επιδαύρου, τις Μυκήνες, το μοναδικό Κάστρο της Μεθώνης στην Πύλο, και φυσικά την Αρχαία Μεσσήνη. Η εκδρομή ήταν πράγματι διαφορετική ως προς τη σύλληψη, αφού οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με το «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο», το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και τέλος πέτυχαν την αλληλεπίδραση και τη διάδραση με σχολεία από πολλά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Βίωσαν έτσι το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας