ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ..: Μία άλλη πρόταση για τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι

Την Κυριακή παρακολούθησα στο κλειστό της πόλης μας τον αγώνα μεταξύ των γυναικείων ομάδων μπάσκετ ΑΓΕ Πιερίας και Φίλιππου Βέροιας

Ήταν ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος, οι ομάδες ήταν ισόβαθμες και όποιος κέρδιζε στεφόταν πρωταθλητής στην Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Τον αγώνα κέρδισε η φιλοξενούμενη ομάδα που στέφθηκε και πρωταθλήτρια. Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά και συνηθισμένα.

Πολλά όμως πράγματα μου έκαναν εντύπωση και για αυτό θέλω να τα σχολιάσω.

Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι μετά τη λήξη του αγώνα όλα τα κορίτσια της ΑΓΕ Πιερίας συνεχάρησαν τις συναδέλφισσές τις από τη Βέροια που τις χειροκρότησαν θερμά και όλοι οι φίλαθλοι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα επικρατούσε ησυχία όπως στην εκκλησία. Δεν υπήρξε ούτε ένα σπρώξιμο, ούτε μια διαμαρτυρία, ούτε μια αποδοκιμασία, ούτε ένας τραυματισμός μολονότι ο αγώνας πήγαινε πόντο –πόντο και ήταν πάρα πολύ δυνατός.

Επίσης μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι γονείς των αθλητριών της ΑΓΕ Πιερίας συγκεντρώθηκαν όλοι έξω από το γήπεδο, συζήτησαν και συμφώνησαν ότι η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν καλύτερη και ότι δίκαια στέφθηκε πρωταθλήτρια έστω και με λίγους πόντους διαφορά. Στο σημείο αυτό αξίζει να διευκρινίσω ότι η ομάδα της ΑΓΕ Πιερίας αποτελούνταν από νεαρές μαθήτριες του γυμνασίου και του λυκείου ενώ η αντίστοιχη ομάδα της Βέροιας αποτελούνταν από φοιτήτριες, γυμνάστριες και άλλες πεπειραμένες παίκτριες.

Όλα αυτά λοιπόν μου άνοιξαν την περιέργεια να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με την ΑΓΕ Πιερίας γι’ αυτό σήμερα πήγα στην προπόνηση της ομάδας για να μάθω λεπτομέρειες για αυτό το σύλλογο. Έμαθα λοιπόν πως αποτελείται από 28 τμήματα, 400 αθλητές και 6 προπονητές, με επικεφαλής τον Γιώργο Χρυσανθόπουλο.

Γκάλης – Χρυσανθόπουλος – Βράνκοβιτς

Ο σύλλογος λειτουργεί ως μια μεγάλη οικογένεια, αθόρυβα και με συνέπεια με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές να μεταγράφονται σε άλλα πιο μεγάλα σωματεία. Σήμερα στην προπόνηση πέτυχα και τα γενέθλια της πιο μικρής μπασκετμπολίστριας της γυναικείας ομάδας σε όλο τον όμιλο, την 14χρονη Ιωάννα Παπανικολάου που αναδείχθηκε μέσα στους πρώτους σκόρερ της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ιωάννα Παπανικολάου

Εύχομαι λοιπόν στο σύλλογο αυτό να έχει καλή συνέχεια και να είναι πρότυπο για πολλούς άλλους συλλόγους όλων των πρωταθλημάτων.

About the author

Ioannis Papazacharias

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη

Add Comment

Click here to post a comment